This site uses cookies. Please click here for more information.

Mijn uitdaging: eraan bijdragen dat onze specialistische cleanroomkranen naar tevredenheid van de klant geleverd worden

Door: Leon Boer, Werkvoorbereider

 

Bij Cleanroom Cranes zijn we altijd op zoek naar technisch talent, zoals Machinebouwers en Mechancial Engineers. Ga je bij ons aan de slag? Dan kun je rekenen op je collega’s. Zelf startte ik in 2019 als Werkvoorbereider. Anders dan de functietitel wellicht doet vermoeden, begeleid ik projecten van begin tot eind.

 

Bij Cleanroom Cranes is het ‘werkvoorbereiderschap’ veel meer dan enkel een project voorbereiden. Dat is voor mij, wat deze rol zo interessant en afwisselend maakt. Ik ben betrokken bij een project vanaf het moment, dat een order binnenkomt tot aan de facturatie.

 

Orders verwerken, inkopen/bestellen en facturatie uitzetten
Als er een opdracht binnenkomt voor een nieuwe cleanroomkraan, dan ben ik degene die de order verwerkt in het ERP-systeem. Bij akkoord van de projectleider zet ik de order om in een opdrachtbevestiging, waarna het project écht van start kan gaan.

 

Inkopen
Een heel belangrijk onderdeel van mijn werk is het inkopen/bestellen van de juiste producten en componenten voor de cleanroomkranen. Hiervoor heb ik veel contact met leveranciers. Zeker bij de zogenoemde ‘long leads’ (producten waar een lange levertijd op zit) zorg ik, dat ik tijdig inkoop/bestel.

 

Werkorders voorbereiden
Als de benodigde materialen eenmaal binnen zijn, kan de cleanroomkraan door onze machinebouwers worden geassembleerd. Hiervoor kan ik werkorders opstellen. Zodat de machinebouwers vlot en soepel aan de slag kunnen. Verder kan ik de technische gegevens van de kraansystemen en hijsmiddelen in ons ERP-systeem invullen voor de uitgifte van de benodigde certificaten.

 

Aan de slag met het bouwen van specialistische cleanoomkranen
Wat werken bij Cleanroom Cranes zo mooi maakt? Of je nu aan de slag gaat als Machinebouwer, Mechanical Engineer, projectleider of in nog een heel andere functie: je bent hier dagelijks bezig met het bouwen aan specialistische cleanroomkranen. We ontwerpen en assembleren cleanroomkranen voor uiterst schone productieomgevingen. Bijvoorbeeld voor de semiconductor-industrie, voedselverwerkende industrie, zorg en farmaceutische industrie. Dit zijn niet zomaar kranen, maar zeer geavanceerde oplossingen die moeten voldoen aan zeer strenge uiteenlopende eisen. Daar een bijdrage aan leveren, geeft mij erg veel voldoening.

 

Word jij mijn nieuwe collega?
Lijkt het jou ook mooi om mee te werken aan zeer geavanceerde cleanroomkranen voor onze (internationale) klanten? Ontdek onze vacatures en solliciteer. Wij maken graag kennis met je.


Over Leon Boer

Als Werkvoorbereider is Leon Boer de ‘onzichtbare kracht’ in ons midden. Van orderverwerking, tot inkoop/bestelwerk van producten en componenten, tot projectadministratie én de voorbereiding tot facturatie. Als Werkvoorbereider draagt  hij bij aan elk project van begin tot eind, om het project in goede banen te leiden. Zodat onze klanten kunnen rekenen op een kwalitatief hoogwaardige cleanroomkraan die voldoet aan de gestelde eisen.