This site uses cookies. Please click here for more information.
 1. Houd grip op contaminatie in je productflow, met de kranen van Cleanroom Cranes

  De contaminatie heeft grote gevolgen voor alle betrokken partijen. Een geconditioneerde omgeving is daarom ontworpen om contaminatie aan het werk- of productieproces te beperken. Denk aan gecontroleerde ruimtes in de voedselverwerkende of farmaceutische industrie of aan cleanrooms in de halfgeleiderindustrie.

   

  Maatregelen tegen contaminatie

  Contaminatie kan bestaan uit stof, vezels, micro-organismen, fijnstof (door wrijving en slijtage van bijvoorbeeld metalen) of ontstaan door uitdampen van materialen. Om de contaminatie te voorkomen, gelden veel preventieve maatregelen. Deze maatregelen lopen uiteen. Ze variëren van personeel dat zes uur voor het betreden van een cleanroom niet mag roken tot strikte en steriele reinigingsprocedures.

   

  De preventieve maatregelen verschillen ook per cleanroom en per branche. In de halfgeleiderindustrie ligt de nadruk op het minimaliseren van vervuiling door materialen en gassen. In de voedingsindustrie is het minimaliseren van micro-organismenvorming essentieel.

   

  De meerwaarde van een cleanroomkraan

  Met speciaal ontworpen cleanroomkranen heeft u meer controle op contaminatie in de productieproces. Een cleanroomkraan heeft doorgaans een glad oppervlak, is behandeld met een speciale coating en heeft een functioneel ontwerp. Daarnaast voldoet een cleanroomkraan aan (internationale) wet- en regelgeving, zoals ISO 14644.

  Meer informatie

  Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier voor meer informatie.

   

   

  1. Product
  2. Bedrijfsnaam
  3. Naam*
  4. Telefoonnummer*
  5. Bericht*
  6. *
  7.  
  8.